Wie zijn wij

Bij de Bakermat werken we met een team van vijf verloskundigen.
Door met meer verloskundigen binnen 1 praktijk te werken, hebben wij veel verschillende ervaring en kennis in huis en staat er altijd een frisse verloskundige voor je klaar.

Gerjanne Vrielink                      Aafke van Os (verlof)              Nalonya van der Laan160401_bakermat_011          160401_bakermat_003          160401_bakermat_007

Jet van Zuidland                        Marise Hootsen                       Conny Livestro (verlof Aafke)
dsc_1307-2          dsc_7232          160224_bakermat_002-copy

Wij stellen ons graag aan je voor lees verder

Gerjanne Vrielink
Gerjanne is een enthousiaste verloskundige en is altijd geïnteresseerd in het welzijn van zowel de cliënten als haar collega’s. Haar passie voor verloskunde wordt duidelijk in haar betrokkenheid bij de cliënten en partners tijdens alle fasen van de zwangerschap. Ze staat altijd open voor de wensen van zwangere en biedt graag persoonlijke zorg. In de praktijk begeleidt ze ‘Centering Pregnancy’ groepen en is ze gespecialiseerd in het plaatsen van spiralen. Gerjanne heeft ook de opleiding tot bevallingsverwerkingsspecialist gevolgd. Wanneer je vragen over je baring hebt, je baring traumatisch verlopen is kan je met haar een gesprek in plannen. Ook buiten haar werk zet Gerjanne zich actief in voor het welzijn van vrouwen, zo heeft ze al meerdere keren meegedaan aan de Marikenloop, om geld in te zamelen voor M&M (=midwives for Mothers). De jongste van haar twee dochters heeft al een keer met haar moeder meegelopen.

Nalonya van der Laan
Nalonya is sinds 1995 vroedvrouw. Met passie en toewijding voert zij haar vak uit. Zij is binnen het team degene die buiten de gebaande paden durft te kijken en altijd op zoek is naar hoe wij onze zorg binnen De Bakermat, maar ook op regionaal  niveau kunnen verbeteren. Zo is zij onder andere één van de aanjagers van Centering Pregnancy geweest, de vernieuwde vorm van zwangerschapsbegeleiding die wij sinds 2012 aanbieden in de praktijk. Nalonya zit niet in stil en is momenteel bezig de Master Verloskunde te volgen. Dit maakt dat zij goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen en ook de praktijk bewust maakt van de nieuwste inzichten binnen ons vakgebied.
Nalonya kan goed luisteren en ziet het als een uitdaging jullie vooral door goede vragen te stellen te ondersteunen in hoe jullie deze periode van jullie leven vorm willen geven.
Zij woont in Wageningen met haar man en zoon. Haar beide dochters zijn inmiddels uitgevlogen en studeren in Groningen. In haar vrije tijd kun je haar voornamelijk buiten vinden, al wandelend of fietsend; bergvakanties zijn favoriet.

Aafke van Os   (verlof t/m september 2018)
Aafke heeft oog voor de oerkracht van de vrouw en vertrouwen in het natuurlijke verloop van een zwangerschap, geboorte en kraamperiode. Rust vindt ze van belang en ze geeft je het gevoel je te willen kennen. Aafke maakt je graag bewust van je eigen keuzemogelijkheden in het toeleven naar de komst van jullie kindje en luistert naar jullie ideeën. Altijd bewust van wat het beste is voor de zwangere en barende, is Aafke soms de kritische nood in ons team. Haar warme lach en nuancering maken haar een hele prettige verloskundige en collega!
Aafke maakt echo’s in de praktijk, begeleidt Centering Pregnancy groepen en is bestuurslid binnen het regionale samenwerkingsverband van de verloskundigen MAIA. In haar vrije tijd drinkt ze graag koppen thee met vriendinnen, rommelt ze in haar moestuin of geniet ze van een warm bad.

Jet van Zuidland
Jet is een lieve, enthousiaste en toegewijde verloskundige met haar betrokkenheid, rustige manier van doen weet zij de zwangere en haar partner op hun gemak te stellen en te begeleiden  door alle fases heen van zwanger zijn naar geboorte en kraamtijd.
Niet alleen is zij betrokken bij haar clienten maar binnen de praktijk  heeft ze oog voor het wel en wee van haar collega’s door de rust die ze uitstraalt geeft ze vertrouwen. Jet is binnen de praktijk ook een van de verloskundigen die echo’s maakt. Ook begeleidt zij zwangeren en cliënten die deelnemen aan de Centering Pregnancy bijeenkomsten.
In haar vrije tijd is ze sportief bezig zowel buiten als binnen, zo houdt ze van hardlopen en pilates maar ook van het maken van een wandeling wordt ze blij. Schilderen zou ze wat vaker willen doen maar dat schiet er door alle drukte vaak bij in.

Marise Hootsen
Marise is onze frisse wind in de praktijk. Afgestudeerd in 2017 als verloskundige, en daarna direct van start gegaan met de Master Verloskunde. Een leergierige, sterke en nieuwsgierige jonge vrouw, zowel naar de ins en outs van de wetenschap en medische literatuur, als naar hoe dit te vertalen naar de persoonlijke zorg voor elke zwangere en haar partner. Marise is open minded, en ontzettend enthousiast voor haar vak als verloskundige. Wanneer er toevallig de laatste tijd minder geboortes zijn geweest in haar dienst, kan ze ontzettend ‘zin’ hebben om een baring te begeleiden!
Marise geniet ervan om regelmatig te sporten, buiten zijn, groepslessen en zwemmen…. Lekker even het hoofd leeg maken.
Door haar open houding en enthousiasme is zij een hele welkome aanvulling in ons team.

Conny Livestro   (zwangerschapsverlof Aafke)
Vanaf februari tot en met september van 2018 zal Aafke een periode tijd maken voor haar zwangerschapsverlof en de tijd met haar gezin. Conny Livestro vervangt haar tijdens deze periode. Conny werkt met veel passie in de praktijk. Haar enthousiasme en positieve instelling is wat  zowel de zwangere, haar partner als het hele team enorm waarderen.
Conny maakt binnen de praktijk ook echo’s. De verwondering om het nieuwe leven, het mogen zien groeien van een zwangere naar een moeder en de zwangere en haar partner naar een gezin, dat is Conny’s drijfveer om jullie zo goed mogelijk te willen begeleiden in deze bijzondere periode.  Tijdens het werk staat Conny voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.
In haar vrije tijd houdt Conny van bakken en koken. Conny weet ons als team vaak te verrassen met lekkere zelfgemaakte koeken.
Wil je meer van haar weten?  Vraag het haar gerust. Juist het persoonlijke contact maakt het werk als verloskundige zo bijzonder.  Geen dag is hetzelfde, geen vrouw is gelijk. Kortom iedereen is UNIEK. 

 

Anne-Gies Maessen en Luisa Kraan zijn onze praktijkassistentes. Zij zijn iedere ochtend aanwezig op onze praktijk. Zij ondersteunen ons bij administratieve werkzaamheden en zijn elke ochtend telefonisch bereikbaar voor al je vragen.

160224_bakermat_003-2        Anne-Gies Maessen lees verder

Anne-Gies is één van onze ondersteunende krachten, zonder wie we de praktijk minder makkelijk draaiende houden. Je kunt haar treffen aan de balie, aan de telefoon en ze verzorgt ook onze financiële administratie. Luisterend oor, organisatorisch talent en een geweldig geheugen voor cliënten. Opgeleid als verloskundige heeft ze veel kennis over zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het uitvoeren van dit vak bleek minder prettig te combineren met de geboorte en het opvoeden van vier jongens. Dit maakt dat ze sinds 2015 een regelmatiger leven heeft door bij ons als praktijkassisente te werken. 

 

luisa        Luisa Kraan lees verder

Luisa is vanaf 2018 onze praktijkassistente. Wij mochten haar daarvoor al leren kennen tijdens haar zwangerschappen, toen ze door de Bakermat begeleid werd. Na zelf moeder te zijn geworden van twee prachtige dochters, staat zij nu klaar voor de verloskundigen en natuurlijk voor de zwangeren van de Bakermat. Luisa biedt graag een luisterend oor en is altijd bereid om samen naar mogelijkheden en oplossingen te zoeken.